11 Δεκ 2017

«Ο κύριος των ελεφάντων»

Ο Κωνσταντίνος Αρσενιάδης, μαθητής του Ε2, διάβασε και παρουσίασε στους συμμαθητές του το βιβλίο του Ρενέ Γκιγιό, «Ο κύριος των ελεφάντων», από τις εκδόσεις «Πατάκη».

Ο Λουκάς είναι ένας νεαρός Γάλλος, ο οποίος φτάνει στη χώρα των Λόμπι, στην Ακτή Ελεφαντοστού, εκεί όπου βρίσκεται η φυτεία του πατέρα του. Εκεί γνωρίζει τους δυο καλύτερούς του φίλους, τον Φοφάνα Καμάρα και τον Έρικ Μίκελσεν, με τους οποίους μοιράζεται πολλές περιπέτειες.
Ο Ουλέ, ένας συμμαθητής τους, οδηγεί τον Έρικ και τον Λουκά στα βουνά του Τενγκρέντα. Εκεί βρίσκουν τον Φοφάνα να δουλεύει στους σιδεράδες για να ξεπληρώσει το δάνειο του πατέρα του. Ο πατέρας του Λουκά πληρώνει το δάνειο και την επόμενη μέρα τον παίρνει από εκεί και τον πηγαίνει στο σπίτι του. Ο Φοφάνα, με το εβένινο δέρμα του, είναι ο εκλεκτός της φύσης, σύμφωνα με την παράδοση της φυλής του, ο οποίος θα οδηγούσε το τεράστιο κοπάδι των ελεφάντων μακριά από τους κυνηγούς της φυλής του Κόμοε. Μετά όμως από ένα σοβαρό ατύχημα του Φοφάνα, αναλαμβάνει αυτή τη δύσκολη αποστολή ο Λουκάς.
Θα ζήσει άραγε ο Φοφάνα;
Θα τα καταφέρει ο Λουκάς;
Όποιος διαβάσει το συναρπαστικό αυτό βιβλίο θα ανακαλύψει την ομορφιά της φιλίας που ανθίζει ακόμα και μέσα στη ζούγκλα. Αυτό ήταν που άρεσε περισσότερο και σε μένα.


Κωνσταντίνος Αρσενιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: