20 Φεβ 2018

«Το μαγικό ζαχαροπλαστείο»


Τη σκυτάλη στον μαραθώνιο ανάγνωσης, που τρέχει στην Ε΄ Δημοτικού, παρέλαβε η Αίγλη Βλαχοπούλου, μαθήτρια του Ε΄1. Παρουσίασε με ιδιαίτερη επιτυχία το βιβλίο «Μαγικό ζαχαροπλαστείο» της Κάθριν Λίτγουντ από τις εκδόσεις «Ψυχογιός», δημιουργώντας έπειτα… ουρά στη βιβλιοθήκη της τάξης για το ποιο παιδί θα το δανειστεί στη συνέχεια!


Η υπόθεση του βιβλίου : Η Ρόζμαρι Μπίλς, είναι ένα κορίτσι που μένει στο Κακοτυχώρι και έχει τρία αδέρφια και δύο γονείς. Δουλεύει σ’ένα ζαχαροπλαστείο που φτιάχνουν διάφορα γλυκίσματα. Όμως έχουν ένα μυστικό τα γλυκίσματά τους : είναι μαγικά! Μπορούν να τα φτιάξουν με τέτοιον τρόπο τα κέικ τους ή τα άλλα γλυκά, ώστε αυτά να κάνουν ό,τι θελήσουν. Να καταστρέψουν διαθέσεις ή να προκαλέσουν διαθέσεις.

Τώρα λοιπόν, που η Ρόζμαρι είχε κερδίσει την πονηρή θεία Λίλη - η οποία είχε πάρει τον Τσελεμεντέ με τις μαγικές συνταγές - έγινε διάσημη. Τόσο διάσημη που έπεσε θύμα απαγωγής από μια εταιρεία με την ονομασία «Χάρμα». Έτσι ο κύριος Μπάτερ, το αφεντικό της εταιρείας, την αναγκάζει να χρησιμοποιήσει για δικό του σκοπό τις μαγικές συνταγές και μάλιστα τις πιο νέες! «Τα Κούτσικα», «Τα Πριγκηπικά» και «Τα Φεγγαρένια»…

Τι πρέπει να σκεφτεί η Ρόζμαρι ώστε να ξεφύγει;


Η αξιολόγησή μου: Ήταν ΥΠΕΡΟΧΟ!!! Είχε φαντασία, περιπέτεια και αστείες στιγμές!
Αίγλη Βλαχοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: