31 Μαρ 2017

Στο "Χαμόγελο του Παιδιού"

Ένα από τα παραρτήματα του "Χαμόγελου του παιδιού" επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων "Ο Απόστολος Παύλος"
Κρατώντας στα χέρια τις σακούλες και τα κιβώτια με τα είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης, πέρασαν την πόρτα του ιδρύματος. Εκεί μας υποδέχθηκαν οι υπεύθυνοι και μας ξενάγησαν στον χώρο.
Αρχικά, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας άκουσαν κάποιες λεπτομέρειες για τα παιδιά που φιλοξενούνται στα σπίτια του οργανισμού και για τις προσπάθειες και τις δράσεις του ιδρύματος.
Ακολούθησαν τα πολύ εύστοχα ερωτήματά τους και στη συνέχεια περάσαμε στην αίθουσα του τηλεφωνικού κέντρου, εκεί που οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές δέχονται τα μηνύματα προβληματισμού και αγωνίας εκατοντάδων παιδιών που, δυστυχώς, δε ζουν σαν τα άλλα, φυσιολογικά παιδιά. Το νούμερο 1056 χαράχτηκε στη μνήμη τους, αν και ελπίζουμε να είναι αχρείαστο.
Λίγο πριν την αποχώρησή μας τους διάβασαν το απόσπασμα από το ημερολόγιο του μικρού Ανδρέα Γιαννόπουλου, που ήταν ο εμπνευστής του "Χαμόγελου του παιδιού". Ένα παιδί μόλις 10 ετών που στη δύση της τόσο σύντομης ζωής του είχε τη δύναμη να δώσει ζωή κι ελπίδα σε τόσα άλλα παιδιά.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως, λίγες μέρες πριν τη μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης, είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν την αγάπη τους και να βιώσουν μια εμπειρία που θα αποτυπωθεί για πάντα στην ψυχή τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια: